Projeler

Proje Adı;

Ordu’da Gıda İmalatı Sektöründe Ar-Ge Eğitimi

Projenin İçeriği;

DOKA tarafından 2015 yılı Teknik Destek programı ile desteklenen projede, özellikle fındık sektörü başta olmak üzere Ordu ili içerisinde yer alan firmalara beş gün süre ile AR-GE eğitimi verilmiştir. Eğitim ile birlikte firmalarda AR-GE bilinci ve Fındık sektöründe yeni katma değerli ürünler üretilmesinin önünü açmak için farkındalık oluşturulmaya çalışılmış, Ar-Ge birimi oluşturulurken verilen devlet destekleri aktarılmıştır.

Proje Adı;

Ordu İlinde Fındık Piyasasına Yenilikçi Yaklaşımlar

Projenin İçeriği;

Proje ile birlikte Ordu Ticaret Borsası bünyesinde satış salonu kurulması amaçlanmıştır. Proje 2015 yılında KOSGEB, Tematik Destek Programına sunulmuş, desteklenmeye uygun görülmüştür.

Proje Adı;

Fındık Üretiminde Geleneksel Ve Modern Uygulamaların İncelenmesi Projesi (Examination Modern And Traditional Applicatıons In Hazelnut Production)

Projenin İçeriği;

2016 yılında AB Erasmus plus programı Staretejik ortaklıklar kapsamında desteklenen projede İtalya, İspanya ve Türkiye arasında ortaklık kurulmuş, projede Ordu Ticaret Borsası, Ordu Valiliği, Altınordu Ziraat Odası, Ordu Üniversitesi TUSCİA Üniversitesi ve IRTA olmak üzere toplam 6 farklı kurum yer almıştır. Her ülkede fındığın üretiminden pazarına tüm aşamaları incelenmiş ve karşılaştırılmaları yapılmıştır. İyi uygulamaların paylaşılması amacıyla çiftçi ve ziraat mühendislerine eğitimler verilmiştir. Toplamda 2 yıl süren proje sonunda Ordu Üniversitesi arazisi üzerinde yer alan 5 dönümlük arazi üzerine modern fındık bahçesi kurulmuştur. Ayrıca İtalyanca, İngilizce, İspanyolca ve Türkçe olmak üzere 4 dilde fındık yetiştiriciliği kitabı hazırlanmıştır. Proje 9. Uluslararası Fındık Sempozyumunda poster olarak sunulmuştur.

Proje Adı;

Kaliteli Fındık Yetiştiriciliği

Projenin İçeriği;

2016 yılında DOKA tarafından desteklenen projede, ALTINORDU, FATSA ve ÜNYE ilçelerinde ziraat mühendisleri ve çiftçilere 6 gün süren fındık yetiştiriciliği eğitimi verilmiştir. Projede Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret Borsası proje ortağı olarak yer almıştır.

Proje Adı;

İş’de Kadınlar

Projenin İçeriği;

Ordu Ticaret Borsası’nın eş başvuru sahibi olduğu projede, istihdamın dışında kalan 25-50 yaş aralığında kadınların butik çikolota konusunda eğitilerek, istihdamlarının sağlanmasına çalışılmıştır. Ab Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında desteklenen proje sonunda, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bir adet Butik Çikolata Atölyesi oluşturulmuştur. Eğitime katılan katılımcılardan 5’i kendi işyerlerini açmıştır.

Proje Adı;

Gelişen Ve Büyüyen Ekonomiler İçin Dış Ticaret İstihbaratı

Projenin İçeriği;

DOKA Teknik Destek (2017) programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projede, ordu ilinde yer alan, ihracat yapan ve yapmak isteyen firmalara dış ticaret istihbarat teknikleri ile müşteri bulma yöntemlerinin aktarılması amaçlanmıştır. Bu şekilde gittikçe zorlanan rekabet koşuları içerisinde, firmalarımızın hayatta kalması, ekonomiye katkı sağlanması hedeflenmiştir.

Proje Adı;

Kurumsallaşmada Artı Değer Stratejik Plan

Projenin İçeriği;

DOKA teknik destek programı(2017) kapsamında yürütülen projede, Ordu Ticaret Borsasının, Kurumsal kapasitesinin artırılması, gelişen çağa ayak uydurabilmesi ve üyelerin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir kurum olması amacıyla, 2018-2010 stratejik planı oluşturulmuştur.

Proje Adı;

Fizibilite Raporu Hazırlama Eğitimi

Projenin İçeriği;

DOKA teknik destek programı (2018) kapsamında desteklenen projede, ilde Kamu, Ã-zel kuruluş ve STK’larda yer alan proje hizmetleri, danışmanlık ve yatırım ve fizibilite birimlerinde çalışan personellerin fizibilite hazırlama ve değerlendirme konusunda yeterlilikleri artırılmaya çalışılmıştır.

Proje Adı;

Ordu Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk Hizmetleri

Projenin İçeriği;

DOKA Fizibilite Desteği (2018) kapsamında desteklenen proje; Ordu ili içerisinde kurulması planlanan bir lisanslı depoya ait, ihtiyaç analizi, yapılabilirliği ve sürdürülebilirliğine, yatırımın yapılması halinde tesisin kurulacağı yer tespitine yönelik fizibilite çalışmasını kapsamaktadır. Proje sonunda yatırım maliyeti, yatırımın geri dönüş süreleri belirlenmiş, rapor bastırılarak ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir.

Proje Adı;

Kobilere Alternatif Finansman Kaynakları Ve Fon Yönetimi Eğitimi

Projenin İçeriği;

DOKA Teknik Destek Programı(2019) kapsamında desteklenen projede, ilde yer alan özellikle fındık sektöründe faaliyet gösteren tüccar ve sanayicilere, finans yönetimi, finansal araçlar, alternatif finans kaynakları, destekler, vergi kanunu gibi konularda 5 gün süre ile eğitim verilmiştir.

Proje Adı;

Kümelenme Çalıştayı

Projenin İçeriği;

AB ve TOBB iştiraki olan TEBD programı kapsamında (2019) desteklenen çalıştay da fındık sektörüne yönelik kümelenme çalışmalarını başlatmak amacıyla yapılmıştır.

Proje Adı;

Ordu İli Biyokütle Enerji Tesisi Ve Tedarik Zinciri Kurulması Fizibilitesi

Projenin İçeriği;

DOKA Fizibilite Desteği (2019) ile desteklenen proje, fındık zuruflarının ve budama atıklarının elektrik enerjisine çevrileceği bir biyokütle enerji tesisi kurulumuna yönelik fizibilite çalışmasını kapsamaktadır. Proje ile birlikte ilde büyük bir potansiyeli olan atıkların değerlendirileceği, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacağı bir tesisin kurulmasına öncülük edilmesi planlanmıştır. Fizibilite raporu bastırılarak tüm ilgili kurum ve kuruluşların erişimine açık olacaktır.